Waarom voor ons kiezen?

Als zelfstandige verpleegpraktijk is uw tevredenheid van groot belang. Het is immers de beste reclame. We zullen er alles aan doen om u de beste zorgen toe te dienen, zodat u met een goed gevoel terugkijkt op onze samenwerking. Onze werking is discreet en voorspelbaar. Alle kosten worden rechtstreeks in rekening gebracht met uw mutualiteit.

Stap 1 tot 4

Stap 1: U belt 03 369 27 14.

Stap 2: We maken een afspraak en bepalen een tijdstip wanneer het u past. We proberen dit uur zo goed mogelijk te respecteren. Telefonisch proberen we al na te gaan wat u eventueel nodig heeft van medisch materiaal.

Stap 3: Een vaste verpleegkundige komt bij u langs en voert de nodige zorgen uit.

Stap 4: We spreken een vast tijdstip af voor de volgende dagen.

Palliatieve zorg Verrebroek

Palliatieve Zorg Verrebroek: Compassievolle Zorg bij Tempus Thuisverpleging

Wanneer het einde van het leven nadert, is er niets waardevoller dan de zekerheid van de beste zorg en ondersteuning voor uw geliefde. Bij Tempus Thuisverpleging begrijpen we dat als geen ander. Onze missie is om palliatieve zorg Verrebroek naar een hoger niveau te tillen, waarbij we compassie, deskundigheid en betrokkenheid combineren om u en uw dierbaren te begeleiden tijdens deze moeilijke tijd.

Palliatieve Zorg Verrebroek op Maat

Bij Tempus Thuisverpleging begrijpen we dat elk individu uniek is en zijn of haar eigen behoeften heeft. Onze palliatieve zorg Verrebroek is volledig afgestemd op de persoonlijke situatie en wensen van de patiënt. We luisteren aandachtig naar uw verhaal, zorgen ervoor dat u zich gehoord voelt en ontwikkelen een zorgplan dat aan al uw verwachtingen voldoet.

Onze deskundige verpleegkundigen zijn speciaal getraind in palliatieve zorg en hebben een diepgaand begrip van pijnmanagement, symptoombestrijding en emotionele ondersteuning. We zijn er om u te begeleiden, vragen te beantwoorden en u gerust te stellen tijdens deze uitdagende fase van het leven.

Wij zorgen voor:

 • Persoonlijke zorgplanning op maat
 • Deskundige verpleegkundigen met een hart voor palliatieve zorg
 • Emotionele ondersteuning voor u en uw familie
 • Continuïteit in zorg voor gemoedsrust

Comfort en Digniteit

Bij Tempus Thuisverpleging geloven we dat palliatieve zorg niet alleen draait om het verlichten van lichamelijk lijden, maar ook om het behoud van waardigheid en comfort. Onze toegewijde verpleegkundigen streven ernaar om uw dagelijkse leven zo comfortabel mogelijk te maken, zowel fysiek als emotioneel.

Ons team zal er alles aan doen om pijn te verlichten, symptomen onder controle te houden en u te helpen bij het behouden van uw autonomie. We willen dat u zich omringd voelt door een ondersteunend netwerk dat geeft om uw welzijn en dat van uw familie.

We staan garant voor:

 • Pijnbestrijding en symptoombeheersing
 • Respect voor uw waardigheid en autonomie
 • Een empathisch en ondersteunend team
 • Een comfortabele en rustige omgeving

Familie en Naasten

Bij Tempus Thuisverpleging begrijpen we dat palliatieve zorg niet alleen de patiënt, maar ook de familie en naasten raakt. We bieden ondersteuning en begeleiding aan degenen die voor u zorgen, omdat we geloven dat uw geliefden ook zorg en aandacht verdienen.

Ons team staat klaar om vragen te beantwoorden, angsten te verlichten en de last van mantelzorgers te verminderen. We streven ernaar om een warme en ondersteunende omgeving te creëren waarin uw familie en naasten zich gehoord en begrepen voelen.

Onze belofte aan u:

 • Ondersteuning en begeleiding voor familie en naasten
 • Beantwoording van vragen en verlichting van angsten
 • Vermindering van de last voor mantelzorgers
 • Een empathisch en begripvol team
 • Toegewijd aan de hoogste normen van palliatieve zorg
 • Uw wensen en behoeften staan centraal
 • Een team van deskundige en empathische verpleegkundigen
 • Compassie en ondersteuning op elk moment

Vertrouw op Tempus Thuisverpleging

Bij Tempus Thuisverpleging zijn we trots op onze toewijding aan palliatieve zorg Verrebroek . We zijn er om u te ondersteunen, zowel fysiek als emotioneel, en om ervoor te zorgen dat u en uw dierbaren de beste zorg krijgen tijdens deze belangrijke levensfase.

Vertrouw op ons om uw wensen en behoeften te begrijpen en om een zorgplan op maat te ontwikkelen dat aan al uw verwachtingen voldoet. Samen kunnen we ervoor zorgen dat u zich omringd voelt door zorg en compassie wanneer u dat het meest nodig heeft.

Bij Tempus Thuisverpleging begrijpen we dat palliatieve zorg een delicate en gevoelige kwestie is. We zijn er om u en uw dierbaren te ondersteunen, te begeleiden en te omringen met zorg en compassie. Uw comfort, waardigheid en welzijn zijn onze topprioriteit.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we u kunnen helpen tijdens deze moeilijke tijd. Ons team staat klaar om u te verwelkomen in de Tempus Thuisverpleging-familie en u te voorzien van de best mogelijke palliatieve zorg Verrebroek.

palliatieve zorg Verrebroek

Palliatieve zorg Verrebroek: Onze Toewijding aan Uw Welzijn

Bij Tempus Thuisverpleging in Verrebroek zetten onze ervaren zorgverleners zich met toewijding in om u de best mogelijke palliatieve thuiszorg te bieden. We begrijpen dat het essentieel is om in de laatste levensfase comfortabel thuis te zijn. Onze toegewijde zorgverleners zijn getraind om ervoor te zorgen dat u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven, waar u rust en vrede kunt vinden.

Effectieve Pijnbestrijding en Symptoombeheersing

Het verlichten van pijn en het beheersen van symptomen zijn cruciale aspecten van palliatieve thuiszorg. Ons team van professionals is uitstekend opgeleid en beschikt over de expertise om effectieve pijnverlichting en symptoombeheersing te bieden, waardoor uw levenskwaliteit wordt verbeterd.

Emotionele Ondersteuning voor Patiënten en Hun Dierbaren

Bij palliatieve zorg Verrebroek gaat het niet alleen om fysieke zorg, maar ook om het begrijpen van de emotionele uitdagingen die gepaard gaan met het naderen van het levenseinde. Daarom bieden we uitgebreide emotionele ondersteuning aan zowel de patiënt als hun dierbaren. Onze zorgverleners zijn er om naar u te luisteren, uw angsten te begrijpen en u te helpen bij het omgaan met de emotionele aspecten van deze fase.

Een Ervaren Team in Palliatieve Thuiszorg

Ons team van zorgverleners heeft uitgebreide ervaring en training in palliatieve zorg Verrebroek, wat u verzekert van de best mogelijke zorg.

Persoonlijke Zorg op Maat

We begrijpen dat elke situatie uniek is, en daarom passen we onze zorg aan op basis van uw specifieke behoeften. Bij Tempus Thuisverpleging staat u centraal.

Comfort en Gemak van Thuiszorg

Thuisblijven biedt comfort en gemak, en onze zorgverleners zorgen ervoor dat u zich veilig en ondersteund voelt, zonder de noodzaak om uw vertrouwde omgeving te verlaten.

Neem Contact Op Voor Palliatieve zorg Verrebroek

Als u op zoek bent naar palliatieve zorg Verrebroek, hoeft u niet verder te zoeken. Tempus Thuisverpleging staat klaar om u te ondersteunen in deze uitdagende periode. Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen om uw behoeften te bespreken en te ontdekken hoe wij u kunnen helpen om comfortabel en met waardigheid thuis te zijn in de laatste fase van het leven. U bent niet alleen; wij zijn er voor u.

Vroegtijdige Zorgplanning

Bij Tempus Thuisverpleging vinden we het essentieel om vroeg te beginnen met zorgplanning. Een verpleegkundige van ons palliatieve zorgteam werkt samen met je arts om jou en je mantelzorger(s) te informeren. Indien nodig, schakelen we ook een gespecialiseerde referentieverpleegkundige van het Tempus-team in.

Het kan helaas voorkomen dat een patiënt in een vergevorderd stadium wilsonbekwaam wordt en niet meer in staat is zelfstandig te beslissen. Om te anticiperen op toekomstige zorgbehoeften, voeren we aan het begin van de zorgplanning een gesprek om jouw zorgwensen vast te leggen.

Bij Tempus Thuisverpleging hechten we veel waarde aan open communicatie tussen het palliatieve thuiszorgteam in Verrebroek, de patiënt, zorgverleners en naasten om eventuele onduidelijkheden te vermijden.

Sondevoeding Thuis

Sondevoeding is een vloeibare vervangende of aanvullende voeding die rechtstreeks via een buisje (sonde) in de maag of darmen wordt toegediend. Alle essentiële voedingsstoffen, zoals energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en vocht, zijn aanwezig in sondevoeding. Er zijn ook varianten met extra vezels, vetten of eiwitten.

In sommige gevallen heeft iemand in een palliatieve situatie sondevoeding nodig. Ons palliatieve zorgteam beschikt over de nodige expertise om deze zorg thuis te bieden, in nauwe samenwerking met je behandelend arts.

Zoals eerder vermeld, heeft Tempus Thuisverpleging een team van verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in het opstarten van thuiszorg met sondevoeding. Ze helpen bij het aansluiten en loskoppelen van de sondevoeding, met of zonder een voedingspomp. Ook het vervangen van leidingen en de verzorging van de insteekplaats van de sonde worden door ons team van palliatieve thuiszorgprofessionals uitgevoerd. We onderhouden nauw contact met het ziekenhuis en/of je behandelend arts.

TPN-Voeding Thuis

Parenterale voeding, ook wel TPN (totale parenterale nutritie) genoemd, is een kunstmatige totale voeding die via de bloedbaan wordt toegediend wanneer voeding via het maag-darmstelsel niet meer mogelijk of onvoldoende is, bijvoorbeeld na een operatie of bij spijsverteringsproblemen.

Vaak wordt de behandeling thuis voortgezet, maar dit vereist de juiste expertise en ondersteuning. Bij Tempus Thuisverpleging hebben we ruime ervaring in het leveren van zorg rond TPN-voeding en werken we nauw samen met ziekenhuizen en opleidingscentra om altijd up-to-date te blijven.

We bieden assistentie bij het aansluiten en loskoppelen van de voeding, met of zonder een voedingspomp. Ook het vervangen van leidingen en de verzorging van de katheterplaats worden uitgevoerd door ons team van TPN-voedingsdeskundigen in het kader van palliatieve thuiszorg. We blijven in nauw overleg met het ziekenhuis en de huisarts.

Wil je meer informatie over TPN-voeding in het kader van palliatieve zorg Verrebroek?

Pijn- en Symptoombeheersing

Bij palliatieve thuiszorg is het cruciaal dat de thuisverpleegkundige aandacht heeft voor alle mogelijke symptomen in de palliatieve fase. De thuisverpleegkundige informeert de patiënt en mantelzorgers in begrijpelijke taal en bespreekt verschillende behandelingsmogelijkheden. Ook hier gebeurt alles in nauwe samenwerking met je arts.

Pijn kan zeer complex zijn en verschillende dimensies hebben, zoals fysieke, psychische, sociale en existentiële pijn. Onze verpleegkundigen zullen pijn proberen te voorkomen, behandelen en beoordelen. Indien nodig raadplegen ze gespecialiseerde collega’s in palliatieve thuisverpleging.

Soms is palliatieve sedatie de enige oplossing om het lijden tijdens de laatste levensfase te verlichten, wanneer pijn niet meer op de gebruikelijke manier kan worden beheerst.

Onze verpleegkundigen van de palliatieve thuiszorg zijn altijd beschikbaar in de buurt van Verrebroek om snel bij je te zijn.

Actieve Deelname aan Besluitvorming

Onze verpleegkundigen van het palliatieve zorgteam in Verrebroek nemen actief deel aan de besluitvorming met betrekking tot palliatieve sedatie, om de zorg verder te verbeteren. Ze ondersteunen de arts en de patiënt bij beslissingen.

Een multidisciplinaire aanpak is hierbij van groot belang. Jouw thuisverpleegkundige speelt een belangrijke rol in het observeren en rapporteren van symptomen en is vaak de eerste die veranderingen in het ziekteproces opmerkt.

Comfortzorg in Verrebroek omvat ook hygiënische zorg, afgestemd op de behoeften van de patiënt. Onze verpleegkundigen bieden in het kader van palliatieve totaalzorg extra aandacht en emotionele ondersteuning aan zowel de patiënt als de familie en mantelzorgers.

Ook besteden onze thuisverpleegkundigen aandacht aan mogelijke tegemoetkomingen. Als wordt vermoed dat je in een palliatieve fase verkeert, zal een van onze verpleegkundigen samen met de huisarts onderzoeken of een palliatief statuut kan worden aangevraagd.

Euthanasie

Bij Tempus Thuisverpleging negeren we nooit een verzoek van een patiënt om informatie over euthanasie. Wanneer we zo’n verzoek ontvangen, zullen we, met jouw goedkeuring, interdisciplinair naar de situatie kijken. Voor besprekingen met anderen, zoals familie of partner, is uitdrukkelijke toestemming van de hulpvrager vereist. Bij Tempus Thuisverpleging hebben we referentieverpleegkundigen palliatieve zorg die in eerste instantie kunnen worden geraadpleegd voor advies. Wij zijn we altijd bereid om actief mee te werken aan legale euthanasie, mits aan alle wettelijke voorwaarden wordt voldaan.

Wil je meer informatie over palliatieve zorg Verrebroek? Neem dan hier contact met ons op.

Wij werken voor palliatieve zorg onder andere in de regio: Sint-Niklaas | Lokeren | Temse |Sint-Gillis-Waas | Beveren | Waasmunster | Hamme | Aalst | Bornem | Puurs | Gent | Lochristi | Melle | Destelbergen | Heusden | Oostakker | Bornem EksaardeDaknamKallo | MelseleVraseneHaasdonk | VerrebroekKieldrecht | Belsele | Lede