fbpx

Zo maakt u het huis gezellig voor de wintermaanden

Door het grijze weer verlangen we naar een warm en knus huis. Een groot voordeel van thuisverpleging is dat u langer thuis kunt blijven wonen. Met de koude maanden op komst is het fijn om uw huis gezellig te maken, zeker met kerst en oud en nieuw op komst. Haal het meeste uit uw tijd thuis door uw huis winterklaar te maken.

 

Tijd voor (nieuwe) hobby’s

Koud weer gaat vaak gepaard met regenachtige dagen. Daarom is het met dit weer heerlijk om binnen te zitten en te genieten van de verwarming of open haard. Het is de ideale tijd voor hobby’s. Houdt u bijvoorbeeld van lezen of puzzelen, haal uw boeken of puzzels dan gelijk uit de kast. Het is ook een idee om uw hersenen te trainen via spelletjes. Wat dacht u van een potje rummikub of een kruiswoordpuzzel. Als u van sport houdt en op zoek bent naar wat spanning dan kunt u eens proberen om een weddenschap te plaatsen via bet777. Als u het huis graag versiert is het tevens een leuk idee om een herfst- of kerstukje te maken voor op de tafel, zo bent u even creatief bezig.

 

Koken

Als u van koken houdt, haal dan producten in huis die in het seizoen zijn en laat uw fantasie op de vrije loop. Voor de herfst is pompoen heerlijk en bijvoorbeeld een kruidcake. En met de winter in het vizier is het weer tijd voor erwtensoep en stamp- of hutspot. Als u mensen over de vloer heeft, is het gezellig om samen pepernoten of een appeltaart te bakken om daarna lekker samen op te eten. Vergeet het niet af te maken met een kopje warme chocolademelk en een flinke toef slagroom.

 

Verlichting

De dagen worden steeds maar korter dus de behoefte aan meer verlichting wordt steeds groter. Daarbij is het de perfecte tijd om gebruik te maken van sfeerverlichting voor wat gezelligheid. Het is een mooie toevoeging aan uw functionele verlichting. U kunt sfeerverlichting ophangen of bijvoorbeeld verwerken in vazen of mason jars. Verder kunt u weer volop kaarsen kopen want die komen goed van pas gedurende de donkere avonden. Geurkaarsen, waxine lichtjes, kandelaren, u kunt ze allemaal weer uit de kast halen. Als u niet van echte kaarsen houdt dan kunt u ook altijd nepkaarzen halen. Deze kaarsen werken op batterijen en geven toch gezellig een beetje licht.

 

Frisse lucht

Ondanks de kou is het toch belangrijk om voldoende frisse lucht te krijgen. Gooi regelmatig het raam open zodat er een beetje frisse lucht in het huis komt. Als het droog is kunt u even een ommetje maken en bijvoorbeeld op zoek gaan naar dennenappels, kastanjes of eikeltjes die u kunt gebruiken voor uw herfststukje. Of leg ze in een mooie schaal en voilà, u heeft de perfecte tafeldecoratie die helemaal bij deze tijd van het jaar past.

 

Zorg voor warmte

Hoewel de verwarming heerlijk is, kan het geen kwaad om wat lekkere dekentjes, plaids en kussens tevoorschijn te halen. Tijdens het kijken van series en films is het fijn om er een dekentje bij te pakken om u warm te houden. U kunt eventueel de kussenhoezen van uw kussens vervangen voor een kleur of print die bij de herfst of winter past. Daarnaast kunt u kleine accessoires in uw huis toevoegen die bij dit thema passen. Voor deze tijd van het jaar zijn okergeel, bruin, oranje, en donkere tinten groen ideaal.

 

Prikkel de zintuigen

Maak uw huis compleet met heerlijke wintergeuren zoals appel, dennenboom, kaneel en andere specerijen. Een typische wintergeur brengt u gelijk in de stemming en uw gasten zullen het heerlijk vinden. U kunt geurkaarsen aansteken en anders zijn geurstokjes een uitsteken

Stel een vraag

  Uw naam en voornaam (verplicht)

  Uw telefoonnummer(verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha